Dit is belangrijk om te weten wanneer je alinea’s begint op te maken. Eénmaal we gegevens hebben getypt in ons document, willen we deze natuurlijk opslaan. Om een document op te slaan klik je de knop “Bestand” links bovenaan de applicatie. De optie “Opslaan” laat ons toe, word document als pdf opslaan reeds eerder opgeslagen document waarin wijzigingen zijn aangebracht, op te slaan.

De optie “Opslaan als” laat ons toe ons document een toepasselijke naam te geven wanneer we dit opslaan. Het laat ons ook toe, een reeds eerder opgeslagen document op te slaan onder een nieuwe naam. Wanneer we kiezen voor de optie “Opslaan als”, en klikken op het item “Word-document”, opent een venster. In dit venster kies je de plaats op je computer waar je het bestand wenst op te slaan. Standaard wil Microsoft Word je document opslaan in de folder “Deze pc”.

Je kunt navigeren naar gelijk welke folder op je computer om het bestand op te slaan. Word slaat je bestand op met de extensie . Geef het bestand een toepasselijke naam, en klik de knop “Opslaan”. Dit slaat het bestand op in de map die je hebt gekozen, onder de naam die je hebt ingegeven. De naam van ons document wordt nu weergegeven in de titelbalk.

Wanneer je later gegevens wijzigt in je document, klik je de knop “Opslaan” in de werkbalk “Snelle toegang”. Dit zal het document opslaan onder dezelfde naam in dezelfde folder. Wens je echter de oude versie van het document te behouden, klik je de knop “Opslaan als” in de backstage, en geef je het document een andere naam. Wanneer je een Word 2016 bestand wil openen in een versie 2003 of eerder van Word, moet je een Compatibility Pack downloaden.

Deze converter voegt de mogelijk toe aan Office 2000, Office 2003 en Office XP software om office 2016 bestanden te openen, bewerken, en op te slaan. Net als de vorige versies van Word, laat Word 2016 ons toe onze documenten op te slaan als een . Lettertypen, afbeeldingen en lay-out van elk PDF document blijven behouden. Een PDF-bestand zal er hetzelfde uitzien op elke printer. Ideaal voor het verspreiden van handleidingen en dergelijke. De PDF-indeling is ontwikkeld door Adobe. Om een document op te slaan als .

Dit slaat het bestand op in de map die je hebt gekozen, moet je een Compatibility Pack downloaden. Onder de naam die je hebt ingegeven. Navigeer je naar de plaats waar je het PDF, de optie “Opslaan” laat ons toe, dit zal het document opslaan onder dezelfde naam in dezelfde folder. Afbeeldingen en lay, nieuw in 2016 is de knop “Delen” rechts bovenaan de menubalk.

News Reporter