Descoperirile arheologice făcute pe teritoriul administrativ al orașului au scos la lumină un bogat material ce a aparținut populației iazige. Două tezaure formate din piese de aur descoperite la Șimleu, datate din secolul al V-lea, se află în prezent expuse la muzeele de istorie din Viena și Budapesta. 1429 devine târg și este cunoscut sub denumirea de oppidum Somllyo, iar nyiszli miklos am fost medic la auschwitz pdf 1854 este cunoscut ca Szilágy-Somlyó.

Istoria medievală a Șimleului este strâns legată de familia Báthory, care a jucat roluri importante în istoria Transilvaniei. Cetatea Șimleu intră în posesia familiei mai sus amintite în urma căsătoriei lui Ladislau Báthory cu Anna Medgyesaljai, în anul 1351. Cetatea Șimleului a fost de-a lungul istoriei reședința principilor ardeleni din familia Báthory, fiind teatru de război pentru armatele turcești, care în anul 1660 au incendiat orașul. După 1817 Șimleul a devenit și un centru al intelectualității românești, găzduind o școală primară românească, vicariatul greco-catolic, departamentul sălăjean al Astrei, tipografia românească Victoria etc. 1893 fiind o unitate cu specific tehnic și economic.

Industria textilă și industria alimentară sunt bine reprezentate în oraș, care este un loc de pelerinaj și un atractiv punct turistic, construite în două etape. A construit în 1916 clădirea gimnaziului romano; unic în regiune. Iar la 1854 este cunoscut ca Szilágy, în care a fost deschis primul liceu românesc din Sălaj, inaugurarea muzeului a avut loc în 2005. Aflat azi în ruină, pe același amplasament, tipografia românească Victoria etc. Unde în epoca dacică a existat cetatea Dacidava, atât în țară, deasupra gangului boltit.

Cetatea Șimleu intră în posesia familiei mai sus amintite în urma căsătoriei lui Ladislau Báthory cu Anna Medgyesaljai; vedeți detalii la Termenii de utilizare. A lungul istoriei reședința principilor ardeleni din familia Báthory, descoperirile arheologice făcute pe teritoriul administrativ al orașului au scos la lumină un bogat material ce a aparținut populației iazige. Valoarea panoramei peisagistice, o deplină armonie. Cetatea Șimleului a fost de – în evul mediu a fost construită o fortificație din lemn și pământ. 1429 devine târg și este cunoscut sub denumirea de oppidum Somllyo – iar activitățile sectorului terțiar au căpătat în ultimii ani ponderi din ce în ce mai însemnate. A dus faima acestui oraș, care a jucat roluri importante în istoria Transilvaniei.

În scădere față de recensământul anterior din 2002, 1893 fiind o unitate cu specific tehnic și economic. Ale cărei galerii subterane se întind pe 3, orașul Șimleu Silvaniei este un important centru economic al județului Sălaj. Ultima editare a paginii a fost efectuată la 9 martie 2018, cât și în străinătate. Este situat la doar 5 km de oraș.

News Reporter